Мирноградська міськрада просить погасити заборгованість шахтарям

Мирноградська міськрада просить погасити заборгованість шахтарям

Укрінформ
На Донеччині депутати Мирноградської міськради звернулися до керівництва України з проханням погасити заборгованість шахтарям ДП «Мирноградвугілля». 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Мирноградській міській раді.

Депутати звернулися до Президента, голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра, міністра енергетики України.

«Ми, депутати Мирноградської міської ради, дуже занепокоєні ситуацією, яка склалася на державному підприємстві «Мирноградвугілля», тому просимо особистого оперативного втручання у розв'язання кризової ситуації», - йдеться у зверненні.

Зазначається, що протягом тривалого часу через гострий дефіцит обігових коштів шахти ДП «Мирноградвугілля» позбавлені можливості стабільно працювати, виплачувати заробітну плату, здійснювати відрахування до місцевого бюджету та обов'язкові платежі, в тому числі, розраховуватися за спожиту електроенергію.

Також депутати нагадали, що 17 грудня 2021 року шахтарі вугледобувного підприємства організували підземний протест, вимагаючи виплатити їм заробітну плату, а заборгованість із виплати заробітної плати працівникам ДП «Мирноградвугілля» на сьогодні становить 136,2 млн грн.

У зверненні повідомили, що гірникам підприємства у вересні не сплачено 40% зарплати, за жовтень - нічого не сплачено, а за листопад сплачено 23% зарплати. Окрім того, на шахтах з квітня по листопад 2021 року не виплачені лікарняні, відпускні та соціальні внески.

«Ситуація у бюджетоутворюючому державному підприємстві все більше загострюється та викликає серйозне занепокоєння. Кризові явища є реальною загрозою життєдіяльності п'ятидесятитисячної Мирноградської міської територіальної громади Донецької області й сімнадцяти тисяч внутрішньо переміщених осіб та мають наслідком загострення суспільно-політичної ситуації», - наголосили депутати міськради.

Вони додали, що І6 грудня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про погашення заборгованості та виплати поточної зарплати працівникам державних шахт, яким передбачено виділення 2,4 млрд грн у 2021 році.

«Враховуючи наведене, ми, депутати Мирноградської міської ради, звертаємось до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, міністра енергетики України з проханням найскорішого розгляду, прийняття законопроєкту про виділення коштів та погасити заборгованість із заробітної плати працівникам вугільних підприємств», - підсумували у своєму зверненні міські депутати.

Як повідомлялося, на Донеччині 15 гірників шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» піднялися на поверхню, де знаходилися з 17 грудня, але вони продовжують протест, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Міністерство енергетики планує цього тижня перерахувати понад 700 млн грн на виплати зарплат працівникам державних вуглевидобувних підприємств.

Крім того, 8 грудня Міністерство енергетики вже перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн грн. На початок грудня на державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із зарплати сягнула 2,34 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-