В Україну йде тепле повітря, яке витіснить морозний антициклон

В Україну йде тепле повітря, яке витіснить морозний антициклон

Карта
Укрінформ
В Україну рухається повітряна маса, яка принесе потепління – на зміну морозам і снігу прийдуть дощ та «плюс» у день.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбук пише синоптикиня Наталія Діденко.

«Завтра Україна виявиться ареною найрізноманітнішої погоди, яку лише можна уявити», - пише вона.

Так, за словами Діденко, вночі ще втримаються кусючі морози, -10-18 градусів. На заході у нічні години очікується -4-9 градусів.

«У п'ятницю, як і обіцяла, до нас вже розминається стрибнути інша повітряна маса, яка посуне антициклон і принесе потепління. Але не скрізь. Атмосферні фронти почнуть підкачувати нові опади. Практично повсюди, хоча й поступово, із заходу в східному напрямку, випадатимуть спочатку сніг, потім мокрий сніг, а потім в західних областях і дощ. Такі метаморфози - через лавину теплішого повітря, яке на нас суне. Бо вже завтра вдень у західних областях та на Півдні потепліє до відлиги і навіть до незначних "плюсів"!», - прогнозує вона.

Вдень у північних областях та багатьох центральних також відчуватиметься, що вищі градуси на порозі: передбачається 1-4 градуси морозу.

«Схід України триматиметься за мороз - 24 грудня у денні години ще пощипає сильніше. Але недовго, бо вихідними й там відчутно потепліє.

Із фронтами примчиться сильний південно-західний вітер, будьте обережними», - застерігає синоптикиня.

На дорогах, за її даними, залишиться ожеледиця і через опади приєднається снігова каша, тому ситуація на дорогах та тротуарах ускладниться.

При переході снігу у мокрий очікується налипання мокрого снігу.

«У Києві найближча ніч ще - морозна, до -12-14 градусів. А ось вдень уже потепліє до -1, -2 градусів. У столиці 24-го грудня - сніг з переходом у мокрий сніг, на дорогах - казнащо, сильний вітер!», - зазначає Діденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-