Шахтарі «Мирноградвугілля» піднялись на поверхню, протест продовжать в інший спосіб

Шахтарі «Мирноградвугілля» піднялись на поверхню, протест продовжать в інший спосіб

Укрінформ
На Донеччині 15 гірників шахти «Капітальна» державного підприємства «Мирноградвугілля» піднялися на поверхню, але продовжують протест, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Як передає Укрінформ, про це 21 грудня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

"З ДП "Мирноградвугілля" повідомляють, що 15 гірників шахти «Капітальна» прийняли рішення піднятися на поверхню. Втім, за словами трудових колективів копалень ДП, протест не зупиняється. Шахтарі визначатимуться з іншими формами протесту", - написав Волинець.

Він зазначив, що на завтра, 22 грудня, на засідання Мирноградської міської ради запрошений голова місцевої організації Незалежної профспілки гірників України Олександр Абрамов.

«Він нагадає місцевим депутатам про те, що підприємство, яке є містоутворювальним, ледве дихає на ладан. Що, окрім зарплатного боргу та соціальної напруги, на підприємстві проблеми з транспортом, з трансфером працівників до підприємства, що в лазнях немає гарячої води, що гостро стоїть питання із забезпеченням гірників саморятівниками, засобами індивідуального захисту першої необхідності», - пояснив профспілковий лідер.

Він також констатував, що наразі протестують також гірники на Луганщині - на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», та відмовляються спускатися в шахту, продовжують протест на поверхні гірники шахти «Новодружеська» Лисичанськвугілля.

Як повідомлялося, гірники дільниці №1 з видобутку вугілля ВП «Шахти Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» 17 грудня відмовилися виїжджати на-гора і залишалися під землею. Шахтарі вимагали погасити заборгованість із заробітної плати у повному обсязі.

Міністерство енергетики планує цього тижня перерахувати понад 700 млн грн на виплати зарплат працівникам державних вуглевидобувних підприємств.

Крім того, 8 грудня Міністерство енергетики перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн грн. На початок грудня на державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із зарплати сягнула 2,34 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-