Депутата міськради, який збив велосипедиста на Чернігівщині, заарештували без права на заставу

Депутата міськради, який збив велосипедиста на Чернігівщині, заарештували без права на заставу

Укрінформ
На Чернігівщині Бахмацький районний суд обрав депутату міськради, який збив на смерть велосипедиста, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на два місяці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області, передає Укрінформ.

"20 грудня суд на два місяці заарештував водія легковика, який підозрюється у порушенні правил дорожнього руху у стані сп’яніння, що спричинило загибель людини", - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, коли водія автомобіля затримали, він категорично відмовився від проведення медичного освідування на предмет алкогольного чи наркотичного сп’яніння. 19 грудня за ухвалою суду у затриманого примусово було відібрано зразки крові та сечі для проведення експертизи з виявлення алкоголю або наркотичних речовин. Того ж дня поліцейські провели обшук в автомобілі затриманого.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня у Бахмачі 54-річний депутат міської ради, перебуваючи за кермом автомобіля Skoda Octavia в стані алкогольного сп’яніння, збив велосипедиста. Після цього водій намагався втекти з місця аварії, однак не впорався з кермуванням і з’їхав у кювет. Потерпілий помер від травм дорогою до лікарні.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-