Ще один свідок обвинувачення не підтвердив причетності Кернеса до злочину - адвокат

Ще один свідок обвинувачення не підтвердив причетності Кернеса до злочину - адвокат

Укрінформ
Київський райсуд Полтави 20 грудня повторно допитав свідка у справі Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких обвинувачують у викраденні та побитті учасників харківського Євромайдану в січні 2014 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Олександр Гунченко, адвокат родини Геннадія Кернеса.

"На суді повторно допитаний свідок - колишній інструктор кафе McDonald's на вулиці Пушкінській (за даними слідства, саме тут сталося викрадення двох потерпілих - ред.) - стверджував, що не пам'ятає подій, які були понад 6 років тому, і що йому нічого не відомо", - зазначив Гунченко.

За його словами, суд задовольнив клопотання прокурора про допит ще чотирьох із 26 свідків обвинувачення: "Допит пройде, як і сьогодні, в режимі відеоконференції, свідки повинні з'явитися до Харківського апеляційного суду".

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада Київський райсуд Полтаві відклав на місяць розгляд справи Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Такий термін, на думку прокурора, був потрібен, щоб знову викликати усіх свідків повістками до участі у процесі, який триває сьомий рік.

За словами адвоката Гунченка, родина Кернеса заперечує проти закриття справи у зв'язку з його смертю, бо це не є реабілітуючою підставою для висновків. Рідні прагнутимуть цілковитого виправдання та реабілітації Кернеса.

З початку нового розгляду справи у березні 2021 року обидва потерпілих - Олександр Кутянін та Сергій Ряполов - жодного разу не були присутні на суду в Полтаві.

Нагадаємо, 25 січня 2014 року в Харкові невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану. Тоді депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів не підтвердилася.

Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень, пов'язаних з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-