У центрі Харкова запалили 40-метрову ялинку

У центрі Харкова запалили 40-метрову ялинку

Фото
Укрінформ
Сорокаметрова головна ялинка Харкова, найвища в регіоні, засяяла вогнями на площі Свободи, що у центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харків не відступає від традицій, тому головну ялинку міста ми відкриваємо 19 грудня, у День Святого Миколая, та просимо його подарувати місту і харків'янам здоров'я, щастя, здійснення сміливих планів, розквіту нашого коханого міста", - зазначив у своєму вітальному слові зі сцени Харківський міський голова Ігор Терехов.

Після відкриття ялинки на площі, яку прикрасили новорічними декораціями та об'ємними фігурами казкових героїв та тварин, розпочався великий концерт за участю харківських професійних та самодіяльних артистів, новорічний карнавал та "Шоу заморозку". По всьому периметру площі працюють будиночки з вуличною їжею та торгові намети новорічного ярмарку, який працюватиме до 16 січня.

"Цього року немає запрошених зірок естради. Відкриття ялинки проходить в умовах дотримання правил карантину. Заплановане на 25 грудня відкриття резиденції Діда Мороза у Харківському муніципальному культурному центрі, що працюватиме до 7 січня, теж має свої правила: відвідати резиденцію можна лише за наявності документів, передбачених постановою Кабінету Міністрів про посилення карантину", - пояснив журналістам головний режисер міських свят Олексій Настаченко.

За даними поліції, на площі зібралося понад 2 тисячі людей. Порядок забезпечують посилені наряди правоохоронців. Інцидентів немає.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2018 року на площі Свободи у центрі Харкова вперше встановлена нова ялинка заввишки 40 метрів - тоді найвища в країні. Конструкція ялинки, яка зібрана з окремих деталей, її прикраси обійшлися бюджету Харкова у понад 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-