Справа на 10 мільйонів: прокуратура оскаржує заставу для ексголови Дніпропетровської облради

Справа на 10 мільйонів: прокуратура оскаржує заставу для ексголови Дніпропетровської облради

Укрінформ
Колишнього голову Дніпропетровської обласної ради підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки державі понад 9,7 млн грн та у погрозі вбивством підлеглим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід – застава у сумі 1 млн 135 тис. грн для ексголови Дніпропетровської облради, який підозрюється у погрозі вбивством, а також зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки державі в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 129, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Прокуратура наполягатиме на обранні для підозрюваного, який наразі обіймає посаду першого заступника голови однієї з міськрад, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, будучи очільником обласної ради, посадовець незаконно прийняв рішення про передачу у власність приватного підприємства понад 500 державних трансформаторних підстанцій в обхід процедури приватизації та винесення питання на розгляд депутатам ОДА. Об’єкти вартістю понад 9,7 млн грн вибули з власності територіальної громади на користь приватних осіб.

Окрім того, перебуваючи на посаді першого заступника голови однієї з міськрад, чоловік погрожував вбивством своїм підлеглим, якщо вони розкажуть про його незаконні дії та відмовляться підписувати завідомо неправдиві офіційні документи.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді керівнику одного з підрозділів Одеської облради повідомлили підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків на 80 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-