Арктичне повітря з морозами «прорветься» в Україну 21 грудня — синоптикиня

Арктичне повітря з морозами «прорветься» в Україну 21 грудня — синоптикиня

Укрінформ
Арктичне повітря, яке принесе мороз, прорветься в Україну у вівторок, 21 грудня.

Як передає Укрінформ, про це синоптик Наталка Діденко повідомила у Фейсбуці.

"П'ятниця в Україні буде з опадами - періодично мокрий сніг, у південній частині та на південному сході з дощем. Тобто, оця хмарність, яка вкрала у нас сонце, висітиме над головою й далі. Вітер північний, північно-західний, помірний, у західних областях завтра може задувати до штормового - обережно під балконами, білбордами та великими деревами", - попередила Діденко.

Температура повітря завтра коливатиметься в межах від 1 градусу морозу до 3 градусів тепла. У Києві завтра - мокрий сніг або щільна волога хмарність.

"З вівторка, з 21 грудня, якраз напередодні найдовшої ночі та невидимого, але реального повороту на весну, в Україну прорветься холодне арктичне повітря із морозами. Приходить час, коли маски не дратуватимуть більшість громадян, а захищатимуть носа від холодного повітря", - наголосила Діденко.

Як повідомляв Укрінформ, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що метеорологічна зима в Києві та на значній території України може розпочатися 19 грудня.

"У столиці середньою датою початку зими є 26 листопада, проте цього року метеорологічна зима як у Києві, так і на значній території України може розпочатись 19 грудня, коли почне надходити холодне арктичне повітря", – наголосила Балабух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-