Мільярди – в асфальт: ДБР розслідує справу про розкрадання у Криворізькій міськраді

Мільярди – в асфальт: ДБР розслідує справу про розкрадання у Криворізькій міськраді

Фото, відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань перевіряє причетність податківців і посадовців міськради Кривого Рогу до мільярдних оборудок на будівництві об’єктів інфраструктури - зокрема, проводить низку обшуків.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

"Працівники ДБР у межах кримінального провадження встановлюють причетність податківців та посадовців міської ради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг, будівництва інфраструктурних об’єктів у місті", - йдеться у повідомленні.

У звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки державі від цих оборудок становить понад 27 млрд гривень.

Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені у кілька разів, здебільшого роботи виконувалися лише на папері. Якщо ж проводились, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, які не відповідали заявленій документації.

Як зазначили в ДБР, чиновники міської ради, які були замовниками робіт, на всі проблемні питання «закривали очі» і не реагували на порушення. Також під час планових перевірок нічого "не помічали" і службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

ДБР проводить перевірку викладених у звіті фактів. Зокрема, працівники Бюро провели обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

Досудове розслідування триває за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Державного бюро розслідувань викрили очільника райвідділу поліції Одеської області у зловживанні службовим становищем, зокрема, в незаконній передачі для збуту розшукуваного Інтерполом позашляховика Range Rover.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-