Відзавтра розпочинає роботу Український національний центр розбудови миру - Верещук

Відзавтра розпочинає роботу Український національний центр розбудови миру - Верещук

Укрінформ
У середу, 15 грудня, має запрацювати Український національний центр розбудови миру, який збиратиме докази порушення прав людей, пов’язаних з тимчасовою окупацією та збройною агресією Російської Федерації.

Про це під час поїздки на Луганщину повідомила журналістам віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук пресслужби Луганської обласної держадміністрації.

«Вже з середи має запрацювати створений Міністерством Український національний центр розбудови миру. Зібрано безліч фактів порушень прав людини на Донбасі і в Криму. Тож центр діятиме, щоб повернути довіру і поновити справедливість – РФ має заплатити юридично, політично та фінансово за все те, що вона зробила з нашими громадянами та територіями. Заклад стане діалоговою платформою для відновлення миру. Наш девіз: через діалог - до довіри і миру», - зазначила посадовиця.

Як повідомлялося, раніше Верещук заявляла, що до кінця року створять Український національний центр розбудови миру, який збиратиме докази порушення прав людей, пов’язаних з тимчасовою окупацією та збройною агресією Російської Федерації. Ці дані будуть використовувати для подальших позовів проти Росії до міжнародних судів. 2 грудня Кабінет Міністрів ухвалив рішення для забезпечення початку роботи центру.

Фото: Луганська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-