На момент ДТП у Харкові Infiniti «летів» 180 кілометрів за годину

На момент ДТП у Харкові Infiniti «летів» 180 кілометрів за годину

Укрінформ
Експертиза встановила, що швидкість керованого 16-річним водієм автомобіля Infiniti, який 26 жовтня зіткнувся на проспекті Гагаріна у Харкові з Chevrolet, становила 180 кілометрів на годину.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Автотехнічна експертиза встановила, що під час ДТП на проспекті Гагаріна 26 жовтня 2021 року 16-річний водій Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год", - сказав Чубенко.

За його словами, експертизу проводив Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня у Харкові керований 16-річним водієм автомобіль Infiniti намагався на червоне світло перетнути перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської й зіткнувся із Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti доправлені до лікарні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу водія Infinitі. Його адвокат Інна Данилова стверджувала, що її підзахисний пам'ятає лише момент удару.

19 листопада молекулярно-генетична експертиза підтвердила, що за кермом Infiniti у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові був 16-річний Микола Харківській. Разом з допитом свідків, які перебували в автомобілі, підтверджується той факт, що за кермом в момент ДТП перебував саме 16-річний водій.

7 грудня психіатрична експертиза підтвердила, що Микола Харківський під час ДТП усвідомлював свої дії і є осудним. Загалом у справі проводять близько 15 досліджень, результати отримані у двох: психіатричній та генетичній.

8 грудня Київський райсуд Харкова надав слідчим право тимчасового доступу до телефонних зв'язків Миколи Харківського з метою встановлення правдивості свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-