За пів року санітарна авіація здійснила 85 вильотів - МВС

За пів року санітарна авіація здійснила 85 вильотів - МВС

Укрінформ
За пів року в рамках Єдиного аеромедичного простору санітарна авіація здійснила 85 вильотів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

"За останніх півроку авіаційні підрозділи МВС, які працюють разом з бригадами швидкої допомоги МОЗ, здійснили 85 вильотів. Від кожного залежало життя і здоров'я наших громадян. Впродовж трьох років планується зробити такі авіабази у кожній області України", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що 1 квітня на постійне чергування заступила авіація МВС у Львівському регіоні (це 7 областей: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька). Уже 1 травня таке ж чергування запроваджене в Київському регіоні (охоплює Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ).

Читайте також: У Запоріжжі презентували вертоліт для санітарної авіації

Зазначається, що за останні півроку поліцейські гелікоптери Київського регіону здійснили 35 вильотів, а Львівського — 38. Крім того, до аеромедичних перевезень залучалась авіатехніка ДСНС: рятувальники виконали 12 вильотів.

"Наймолодшим пацієнтом, якого перевозили, стало тримісячне немовля з судомним синдромом. Поліцейські льотчики разом з лікарями Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги доставили дитину до Львівської дитячої лікарні. Там їй провели діагностику та лікування", - зазначили у МВС.

При цьому дітей у тяжкому стані часто доводиться транспортувати в "Охмадит".

Санавіація також працює на місцях ДТП, доставляє хворих після трансплантації тощо.

Як повідомлялося, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляв, що завдяки аеромедичній евакуації лише в жовтні вдалося врятувати життя щонайменше 35 людям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-