У прифронтових населених пунктах на сході знайшли щонайменше 12 стихійних поховань

У прифронтових населених пунктах на сході знайшли щонайменше 12 стихійних поховань

Укрінформ
На території Донецької і Луганської областей представники громадської організації “Проліска” зафіксували 12 стихійних поховання у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Про це повідомив головний експерт з питань адвокації ГО «Проліска» Ігор Сосонський, передає Укрінформ з посиланням на Громадське радіо.

Він нагадав, що стихійні поховання це ті, що не зафіксовані органами влади та не оформлені належним чином. «На сьогодні такі поховання ми зафіксували як мінімум у трьох населених пунктах: Старомар’ївка, Донецька область, та 2 населених пункти з обмеженим доступом (Піски та Опитне, Донецька область). Ми знаємо про 12 випадків стихійних поховань. Це перевірені факти», - сказав Сосонський.

За його словами, зафіксовані 12 випадків - це смерті, які настали внаслідок дій вибухових предметів, наприклад уламкові ураження від міни, природні смерті, через пожежу.

«Наприклад, смерть від уламка, що потрапив у голову. Цю людину поховали у воронці з-під снаряда в подвір’ї. Ще один випадок — смерть від зупинки серця. Похоронили цю особу також у подвір’ї. Останній зафіксований нами випадок — це смерть внаслідок побутової пожежі. На жаль, в цей населений пункт не виїхали служби екстреної допомоги та служби, які мали зафіксувати факт смерті. Місцеві мешканці вимушені були поховати цю людину без документів. Такий випадок також вважається стихійним похованням», - зазначив експерт.

Він додав, що причини подібних випадків дуже різні, але наголосив, що «жодна людина не має закінчити життя таким чином».

Як повідомлялося, за даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, від початку бойових дій на сході України з 14 квітня 2014 року загинули понад 3,9 тис. цивільних осіб.

Фото: JFO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-