На Закарпатті більшість новорічних ярмарків запрацює з 15 грудня

На Закарпатті більшість новорічних ярмарків запрацює з 15 грудня

Укрінформ
Більшість новорічних ярмарків у містах Закарпатської області розпочнуться 15-16 грудня, а у деяких населених пунктах вони вже працюють.

Про це президент Закарпатської туристичної організації Федір Шандор сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу під час престуру.

"У більшості міст ярмарки розпочинаються 15-16 грудня і закінчуються на Водохреще, 19 січня", – зазначив Шандор.

За його словами, оскільки в Закарпатській області є населені пункти, де компактно проживають угорці, румуни та словаки, які сповідують католицизм та відзначають День Святого Миколая 6 грудня - за григоріанським календарем, новорічні ярмарки там розпочинаються з 5 грудня. Приміром, так було у Береговому та Мукачеві.

Окрім цього, в області в період новорічних і різдвяних свят щотижня відбуваються тематичні заходи. "Цього року в Закарпатті відкриються шість резиденцій Святого Миколая. Напередодні Дня святого Миколая відбудеться парад Миколайчиків. До двох тисяч дітей та студентів у шапочках візьмуть у ньому участь", – розповів президент Закарпатської турорганізації.

Водночас Шандор наголосив, що святкові локації не працюватимуть 25 грудня та 7 січня. "На Різдво в Закарпаття треба приїжджати, знаючи, що 25 грудня і 7 січня більшість витягів не працюють, ресторани взагалі не працюють, у готелі поселитися майже нереально. Усі святкують вдома", – пояснив він.

Престур організований Державним агентством розвитку туризму за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації для популяризації туристичних локацій регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-