У Вінниці встановили першу в країні «червону лавку» – символ протидії домашньому насильству

У Вінниці встановили першу в країні «червону лавку» – символ протидії домашньому насильству

Фото
Укрінформ
У Вінниці у п'ятницю, 10 грудня, встановили першу в країні «Червону лавку» – символ протидії домашньому насильству.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

«Поліція долучилась до акції, ініційованої громадською організацією «Центр розвитку Пангея Ультіма». Сьогодні, 10 грудня, на проспекті Космонавтів відбулося відкриття символу протидії домашній тиранії. На лавці, пофарбованій в червоний колір, розміщені таблички з інформацією щодо служб, які надають допомогу жертвам насилля та запобігають таким злочинам»,  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що символічна «Червона лавка» пов’язана із запобіганням насильству проти жінок. Ця ініціатива народилася у 2014 році в Італії, а в останні роки поширюється у багатьох країнах світу. Вінниця – перше місто в Україні, яке перейняло таку ініціативу.

«Червону лавку» встановили на алеї у спальному районі Вінниці, де відпочиває багато містян. У поліції сподіваються, що це допоможе донести до місцевих мешканців інформацію про проблему домашнього насильства та як йому протидіяти.

З 2017 року на Вінниччині діє спеціально створений підрозділ поліції з протидії домашньому насильству.

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Міжнародна спільнота проводить таку акцію з 1991 року, в ній задіяні тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу.

Фото: Олександр Лапін/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-