Через крижаний дощ 45 населених пунктів на Київщині - досі без світла

Через крижаний дощ 45 населених пунктів на Київщині - досі без світла

Фото
Укрінформ
У Київській області фахівці ДТЕК відновили електропостачання у 222 населених пунктах, станом на ранок четверга знеструмленими залишалися 45 населених пунктів повністю та 94 – частково.

Про це повідомила Укрінформу керівник департаменту з комунікацій ДТЕК «Київські регіональні електромережі» Алла Гурова.

«Крижаний дощ і ожеледь, які пройшли більшою територією України 8 грудня, у Київській області призвели до пошкоджень ліній та масових аварій. Фахівці ДТЕК «Київські регіональні електромережі» відучора працюють у посиленому режимі, аби якомога швидше відновити електропостачання клієнтів. До ліквідації наслідків негоди задіяно 75 бригад», – сказала вона.

«Наразі без електропостачання лишаються 45 населених пунктів повністю та 94 частково. Через негоду знеструмлені 73 лінії електропередачі 6-10 кВ і 1254 трансформаторні підстанції», – додали в ДТЕК.

За словами Гурової, на Київщині найбільше постраждали Києво-Святошинський, Васильківський і Вишгородський електровузли, де зараз залишається найбільше відключень. За інформацією жителів цих районів у соцмережах, без світла 8 грудня по кілька годин вдень, увечері та вночі, а також вранці 9 грудня залишалися мешканці населених пунктів Тарасівка та Боярка. Крім того, за інформацією жителів міста Вишневого і с.Тарасівка, 8 грудня спостерігалися різкі перепади напруги.

Як зазначили у ДТЕК, причина значних пошкоджень – крижаний дощ, який обморожує повітряні лінії, що провокують обриви під вагою намерзлої води. Також через обмерзання падають дерева, що пошкоджують лінії електропередачі.

У ДТЕК «Київські регіональні електромережі» додають, що протягом 8-9 грудня всього через обмерзання вийшли з ладу 142 лінії, знеструмлювались 102 населені пункти повністю та 267 – частково. Через ожеледицю на дорогах фахівцям вкрай важко оперативно діставатися до місць аварій. За прогнозами синоптиків, ожеледиця протримається і сьогодні, 9 грудня. У зв’язку з ускладненням погодних умов аварійні бригади ДТЕК продовжують працювати у посиленому режимі 24/7, щоб якнайшвидше повернути світло в домівки клієнтів.

ДТЕК «Київські регіональні електромережі» просить жителів області бути обережними, не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній.

Інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі «Немає електроенергії?». Якщо адреса будинку там є, спеціалісти вже знають про відключення і відновлюють електропостачання. Якщо людина не знайшла свою адресу — слід повідомити про відключення у зручний спосіб: через мобільний додаток «Мережі онлайн» (додаток доступний в AppStore та Google Play Market), чат-бот у Вайбері та Телеграмі або приватні повідомлення на сторінці ДТЕК «Київські регіональні електромережі» у Фейсбуці.

Фото: ДТЕК 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-