У Полтаві вимагають відставки мера через слова про «братовбивчу війну»

У Полтаві вимагають відставки мера через слова про «братовбивчу війну»

Укрінформ
Депутати "Європейської солідарності" в Полтавській міській раді вимагають відставки міського голови Олександра Мамая через його слова про "братовбивчу війну" на сході України.

Про це йдеться у заяві, оприлюденій у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Фракція «Європейська Солідарність» в Полтавській міській раді вимагає відставки мера міста Олександра Мамая, який заявив, що на території України відбувається братовбивча війна", - йдеться у заяві.

Раніше голова фракції «ЄС» і секретар міськради Андрій Карпов оприлюднив відеозвернення до міського голови, в якому нагадав, що майже тиждень тому Мамай на телеканалі «Наш» сказав, що на території України воюють Росія і США і що йде братовбивча війна. Ці висловлювання вже розійшлися в Україні і країні-агресорі Росії, яка тепер використовує це як підставу для пропаганди, наголосив голова фракції "ЄС" у міськраді.

"Хотів би почути від Олександра Мамая або спростування цієї інформації, або пояснення, що він мав на увазі. Вимагаю від нього вибачитися перед пам’яттю 14 тисяч українців, які загинули за те, щоб в Полтаві був мир, за те, щоб полтавці могли обирати мера на чесних виборах, а не щоб він призначався з Москви", - заявив Карпов.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Мамай на програмі телеканалу "НАШ" заявив про те, що на території України воюють "наддержави" - США та Росія. При цьому наша країна є "плацдармом", де "брат іде на брата". Він також висловив жаль з приводу того, що Україна розірвала економічні відносини з РФ. За ці висловлювання полтавського міського голову внесли до бази Центру "Миротворець".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-