У дитсадку Кривого Рогу - спалах кишкової інфекції

У дитсадку Кривого Рогу - спалах кишкової інфекції

Укрінформ
В одному з дитячих садочків міста Кривий Ріг Дніпропетровської області зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції, постраждало 11 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"За інформацією Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб у 11 вихованців одного з дошкільних навчальних закладів Кривого Рогу з'явилися прояви кишкової інфекції. Всі діти мають легку форму перебігу хвороби", - повідомляють в Центрі громадського здоров'я.

Зазначається, що фахівці обстежили 95 людей (62 дитини та 33 працівники дитячого закладу), зокрема на вірусологічні показники методом ІФА на наявність антигенів ротавірусу, аденовірусів, норовірусу.

За проміжними результатами дослідження виявлено антиген норовірусу у шести дітей та одного працівника; антигени норовірусу та ротавірусу — в однієї дитини та одного працівника; антигени норовірусу та аденовірусу — у двох працівників.

Крім того, 59 дітям та 27 працівникам садка проведено тестування швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2, в однієї дитини отримано позитивний результат.

З 6 грудня дитячий заклад тимчасово не працює. Протиепідемічні заходи тривають.

Загалом, за даними ЦГЗ, за десять місяців 2021 року в Дніпропетровській області зафіксовано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій, через які постраждало 15 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-