На Вінниччині оголосили підозру організатору рейдерського захоплення цукрозаводу

На Вінниччині оголосили підозру організатору рейдерського захоплення цукрозаводу

Укрінформ
Слідчі поліції оголосили про підозру організатору злочинної схеми, який рейдерським шляхом намагався привласнити завод на Вінниччині.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області, передає Укрінформ.

«8 грудня слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області оголосили про підозру киянину, який, залучивши спільників, у 2020 році незаконно заволодів частиною статутного капіталу цукрового заводу в Іллінецькому районі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 33-річний зловмисник разом з іншими фігурантами кримінального провадження підробили паспорти та доручення від імені двох співвласників підприємства. Використавши підроблені документи, ці особи незаконно перереєстрували частку статутних капіталів товариства на користь третіх осіб.

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, зловмиснику оголошено про підозру в організації протиправного заволодіння майном підприємства( ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 206-2 КК України) та у підробленні і використанні завідомо підробленого документа( ч. 3, ч. 4. ст. 358 КК України ). За такі правопорушення передбачено позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Двом його подільникам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення та використання завідомо підробленого документа). Розслідування кримінального провадження здійснюється за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-