У Чернівцях лікарі видалили шматок скла, який пробив легеню 20-річного студента

У Чернівцях лікарі видалили шматок скла, який пробив легеню 20-річного студента

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій обласній клінічній лікарні провели відеоторакоскопічну операцію та видалили шматок термостійкого скла, який пробив легеню 20-річному чоловікові.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"В обласній клінічній лікарні провели унікальну відеоторакоскопічну операцію з видалення стороннього тіла із легені при проникаючому пораненні грудної клітки з внутрішньоюплевральною кровотечею", - йдеться у повідомленні.

Як розповів керівник кардіоторакального підрозділу ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня", заслужений лікар України, доцент Василь Яцків, до лікарні поступив поранений 20-річний хлопець. Поранення він отримав у побуті, впавши на скляний електрочайник. Внаслідок цього великий шматок термостійкого скла у вигляді гарпуна проник йому в міжреберний проміжок і пробив легеню.

Оскільки студент є мешканцем іншої області, у місцевій лікарні йому обробили рану та видалили частину скла з м'яких тканин, а для проведення складнішого втручання – видалення скла з порожнини грудної клітки (у тому числі – з легені) - його скерували для операції у спеціалізований кардіоторакальний підрозділ Чернівецької обласної лікарні.

Зі слів медиків, складна операція пройшла успішно, і після одужання пацієнта виписали додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-