ДТП з Infinity у Харкові: експертиза визнала осудним 16-річного водія

ДТП з Infinity у Харкові: експертиза визнала осудним 16-річного водія

Укрінформ
Психіатрична експертиза підтвердила, що 16-річний водій Infinity Микола Харківський під час смертельного ДТП усвідомлював свої дії и є осудним.

Про це журналістам повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, повідомляє Укрінформ.

"Психіатрична експертиза підтвердила, що 16-річний підозрюваний на момент вчинення кримінального правопорушення та на теперішній час хронічного психічного тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки не має. Відповідно до психічного стану підозрюваний міг та може усвідомлювати свої дії та керувати ними", - зазначив Чубенко.

За його словами, експертиза свідчить про те, що Харківський є осудним. Загалом у справі призначено близько 15 досліджень, результати отримані у двох: психіатричної та генетичної.

Як повідомляв Укрінформ, посилаючись на Чубенка, 19 листопада молекулярно-генетична експертиза підтвердила, що за кермом Infiniti у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові був 16-річний Микола Харківській. Разом з допитом свідків, які перебували в автомобілі, підтверджується той факт, що за кермом перебував саме він.

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу 16-річного водія Infinitі.

26 жовтня близько 20:40 16-річний водій на швидкості понад 170 км/год. намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина доставлені до лікарні. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

За даними прокуратури, 16-річному водію через непогашену судимість - улітку 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка, - може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-