Били школярок і вимагали ₴5 тисяч: у Запоріжжі повідомили про підозру чотирьом підліткам

Били школярок і вимагали ₴5 тисяч: у Запоріжжі повідомили про підозру чотирьом підліткам

Укрінформ
У Запоріжжі повідомлено про підозру чотирьом підліткам, які жорстоко побили трьох дівчат на території школи.

Про це у Фейсбуці повідомила Запорізька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя чотирьом неповнолітнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК України. Дії однієї із підозрюваних додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів”, - йдеться у дописі.

В прокуратурі додали, що наразі здійснюється розслідування у кримінальних провадженнях за фактом вчинення відносно неповнолітніх потерпілих хуліганських дій (ч. 2 ст. 296 КК України), вимагання грошових коштів (ч. 2 ст. 189 КК України), виготовлення та розповсюдження відеопродукції, що пропагують культ насильства і жорстокості (ч. 3 ст. 300 КК України).

Як повідомлялося, у Запоріжжі у нічний час на майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району були побиті троє школярок їх однолітками. Тілесні ушкодження наносили руками та ногами. Побиття продовжувалось понад 10 хвилин та супроводжувалось відеозйомкою одним із присутніх. Крім того, під час конфлікту одна з нападниць вимагала з потерпілих 5000 гривень.

Відео побиття було оприлюднено у одному із запорізьких пабліків 6 грудня. Як з’ясувалось, батьки потерпілих ще 22 листопада заявили в поліцію про побиття своїх дітей. Спочатку дії зловмисників були кваліфіковані як “умисне легке тілесне ушкодження” за ст. 125 Кримінального кодексу України, але згодом в поліції перекваліфікували справу.

Крім того, за фактом можливого неналежного реагування з боку правоохоронців керівником ГУНП в Запорізькій області призначене службове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-