Вінницький зоопарк поповнили рідкісні породи голубів

Вінницький зоопарк поповнили рідкісні породи голубів

Фото
Укрінформ
У Вінниці в Подільському зоопарку видовий склад птахів поповнився рідкісними породами голубів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Подільський зоопарк, передає Укрінформ.

«Незвичайні голуби нещодавно поповнили колекцію Подільського зоопарку. Побачити відвідувачі зоопарку тепер можуть не лише голубів шалевих, павичевих і кучерявих. Тепер у нашому зоопарку обживаються голуби «англійський кар’єр», «шмалькальденські» голуби, голуби «німецькі шпаки» і голуби, яких називають танцюючими лебедями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже за тиждень після приїзду у Подільський зоопарк новосельці адаптувались до своєї нової домівки. Наразі вони добре почуваються, мають гарний настрій і апетит.Улюблене заняття цих пернатих – водні процедури на свіжому повітрі. Щоб птахи не застудились, воду для ванн гріють, а у питну додають настій шипшини.

Усі ці породи голубів – рідкісні, їх можна побачити хіба що нас спеціалізованих виставках.

Так, у давні часи голубів «англійський кар’єр» використовували, як поштових. Вони визнані найбільшими з літаючих порід голубів, вирізняються характерними наростами над дзьобом, довгими, міцними ногами та довгою шиєю. Тепер ці птахи тільки виставкові.

Назва шмалькальденських голубів походить від німецького міста Шмалькальден. Їхня шия прикрашена пишним перовим структурним убором, який часто називають шаллю, шарфом або комірцем. Ноги у шмалькальденів мають густе оперення. За це цих птахів іноді називають «голуби в штанах».

«Німецькі шпаки». - це одна з найдавніших порід голубів. Виведена вона в 1600-х роках і походить з Південної Німеччини та Тюрінгії. Шпак нагадує звичайного голуба, але має більш стрункий та сильніший вигляд.

Наразі відвідувачі вже мають можливість побачити рідкісних птахів у голубиному вольєрі зоопарку.

Фото: @zoopark.vn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-