На Луганщині журналісти п’яти областей ознайомилися з програмами відродження регіону

На Луганщині журналісти п’яти областей ознайомилися з програмами відродження регіону

Укрінформ
Делегація медійників з п’яти областей України відвідала декілька громад Луганщини, зокрема й на лінії розмежування, де ознайомилася з програмами відродження регіону – будівництвом житла, медичними об’єктами, роботою КПВВ.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

Під час зустрічі з представниками ЗМІ голова ОДА зазначив, що у наступному році запрацює президентська програма щодо будівництва житла. За його словами, це відбуватиметься не тільки у великих населених містах, а й в усіх громадах, але за їх бажанням: «До кожної з них будуть доведені певні критерії і лише при можливості їх виконання там зводитимуть нові будинки».

Ще одним важливим для області питанням є будівництво обласної клінічної лікарні, де надаватимуть третинну медичну допомогу.

«Заплановане не тільки зведення самої будівлі, а й її облаштування новим обладнанням. Лікарі, які раніше поїхали з Луганщини, коли почули про готовий проєкт лікарні, почали телефонувати і казати, що хочуть повернутися - аби працювати в сучасних умовах», - розповів очільник Луганщини.

На запитання щодо допомоги постраждалим від минулорічних пожеж, він повідомив, що урядом виділені додаткові кошти у сумі 11 мільйонів гривень для тих, хто не зміг їх отримати у заплановані терміни. Нині організована робота щодо оновлення всіх необхідних документів у цих людей.

Розповідаючи про проєкти, які реалізуються у рамках міжнародної співпраці, Гайдай акцентував, що минулого року Луганщину відвідала багаточисельна делегація послів світової спільноти, та повідомив про домовленість з координаторкою системи ООН в Україні щодо організації ще одного такого візиту. «Важливо, щоб вони особисто побачили позитивні зміни, які відбулись в області за цей час. Гарний результат дуже впливає на їх подальше ставлення до регіону і, відповідно, на рівень фінансування. Все, про що ми домовляємось, – виконується стовідсотково», - заявив він.

Зокрема, Гайдай нагадав про функціонування надсучасного КПВВ в місті Щастя, додавши, що вже в лютому аналогічну сервісну зону відкриють на КПВВ «Станиця Луганська».

Загалом за 23 критеріями, за якими оцінюють розвиток областей в Києві, Луганщина упевнено посідає третє місце. Тому, як сказав очільник області, за певними напрямами регіон і отримує фінансування утричі більше запланованого.

Він пояснив, що «в нас найменший в Україні бюджет, тож значну підтримку отримуємо від держави та міжнародних організацій – майже всіх, представлених у країні».

Зустріч з журналістами відбулася у рамках обмінного візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, громадськості та бізнесу в Луганській та Донецькій областях» за напрямом роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру «Громадська безпека та соціальна згуртованість».

Фото: ЛОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-