Антивакцинатор Стахів вийшов із СІЗО під заставу майже в 1 мільйон

Антивакцинатор Стахів вийшов із СІЗО під заставу майже в 1 мільйон

Укрінформ
Противника вакцинації Остап Стахів був звільнений із СІЗО у Львові після того, як його прибічники зібрали та внесли майже 1 млн гривень застави.

Про це у Фейсбуці повідомив його адвокат Михайло Магарський, передає Укрінформ.

«Остап на волі», - написав Магарський.

Раніше адвокат зазначав, що заставу за Стахова у розмірі 998 тисяч 800 гривень внесли напередодні, 30 листопада, і квитанцію представлено в Галицькому судді.

На сторінці Магарського також з’явилося відео, як прибічники Стахова зустрічають його біля СІЗО. За словами Стахова, він поїде додому, візьме потрібні речі і телефон, а потім попрямує до Львівської обласної психіатричної лікарні, де має пройти судово-психіатричну експертизу за рішенням суду. Він також зазначив, що може вільно пересуватися і спілкуватися телефоном.

Як повідомляв Укрінформ, Остап Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу.

30 листопада Галицький райсуд Львова направив його на проходження судово-психіатричної експертизи.

18 листопада цей же суд Львова обрав Стахову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 днів з правом внесення застави в розмірі 998 800 гривень.

16 листопада СБУ заблокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. Після обшуків у будинку активіста Стахова правоохоронцям вдалося з’ясувати, що дії угруповування координували та фінансували російські куратори.

За цими фактами лідеру "антивакцинаторів" та ще одному фігуранту провадження, громадянину Росії, повідомили про підозру в скоєнні злочину за ст. 109 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-