Рейдерство, погроми та замовні мітинги: у Запоріжжі затримали групу «тітушок»

Рейдерство, погроми та замовні мітинги: у Запоріжжі затримали групу «тітушок»

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі правоохоронці викрили групу “активістів”, яка за грошову винагороду скоювала хуліганські дії на замовлення та чинила опір співробітникам поліції.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає Укрінформ.

“Тривалий час на території Запорізької області діяла група так званих активістів, яка на замовлення зацікавлених осіб та відповідну оплату систематично фігурувала у подіях, пов’язаних із вчиненням протиправних дій. Зокрема, йдеться про погроми державних та приватних підприємств, рейдерські захоплення об’єктів, замовні мітинги, підбурювання учасників мирних акцій до агресивних дій. Неодноразово учасники групи прибували і на місця, де співробітники поліції проводили ті чи інші заходи, перешкоджали виконанню службових обов’язків та здійснювали опір”, - повідомила речниця ДВБ НПУ Олеся Бойко.

Правоохоронці встановили, що до складу групи псевдоактивістів входить більше десятка осіб, які фігурують як в адміністративних, так і в кримінальних правопорушеннях. Лідер групи – 37-річний мешканець Запоріжжя – наразі є підсудним за скоєння подвійного вбивства.

За зібраними матеріалами слідчі ГУНП Запоріжжя розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, в провадженні слідчих поліції перебувають матеріали щодо систематичного вимагання (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України) грошових коштів від власників місць роздрібної торгівлі. У разі відмови платити «активісти» влаштовували погроми майна підприємців, блокували діяльність та погрожували фізичною розправою. Також триває досудове розслідування за фактом хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), вчиненого групою поблизу одного з комбінатів у Вільнянському районі для дестабілізації діяльності підприємства.

“Отримавши судові ухвали, оперативники внутрішньої безпеки НПУ, Управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції Запоріжжя, за фізичної підтримки поліції особливого призначення, провели 14 санкціонованих обшуків у 12-ти фігурантів групи. Під час заходів у організатора формування вилучено гроші і пачку агітаційних листівок, до кожної з яких прикріплена плата за розклеювання”, - йдеться у коментарі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури, слідчі поліції оголосили підозру дев’ятьом учасникам групи: п’ятьом - за опір поліцейським та чотирьом - за хуліганські дії. До суду подано клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів. Триває подальше досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-