Суд дозволив розслідування щодо одного з організаторів одеського «антимайдану»

Суд дозволив розслідування щодо одного з організаторів одеського «антимайдану»

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси санкціонував заочне спеціальне розслідування співробітниками Служби безпеки України злочинів одного з організаторів одеського «антимайдану» Валерія Каурова.

Як передає Укрінформ, про заочне розслідування щодо Каурова, йдеться в ухвалі слідчого судді Вадима Коваленка.

«Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №22016210000000196 від 22 листопада 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України», - йдеться в ухвалі судді.

Зазначається, що слідчим УСБУ доведені обставини щодо необхідності здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Зокрема, суд встановив, що «викладені у клопотанні (слідчого УСБУ та прокурора – ред.) обставини і додані до нього матеріали свідчать про наявність обґрунтованої підозри щодо скоєння інкримінованого кримінального правопорушення, а також враховуючи той факт, що підозрюваний ухиляється від явки на виклик слідчого, переховується від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності й оголошений у розшук».

За даними досудового слідства, на початку 2014 року підозрюваний Кауров брав «активну участь у масових заходах проросійського спрямування на площі «Куликове поле» в Одесі, де було розташоване наметове містечко так зв. «антимайдану» із комп`ютерною технікою, підключеною до мережі Інтернет, для транслювання публічних виступів».

17 березня 2014 року Кауров відбув з аеропорту «Одеса» до Москви авіарейсом AFL1809 «Одеса-Шереметьєво», і досі переховується від слідства на території Російської Федерації.

Як повідомлялося, 9 червня поточного року Приморський райсуд Одеси також санкціонував заочне спеціальне розслідування співробітниками Служби безпеки України щодо ексдепутата-втікача Ігоря Маркова, який очолював партію "Родина", а після втечі з України переховується в Російській Федерації.

Маркову інкримінують вчинення злочинів за ознаками ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-