У Харкові через інформацію про «мінування» евакуювали шість шкіл

У Харкові через інформацію про «мінування» евакуювали шість шкіл

Укрінформ
У Харкові через хибне замінування евакуювали учнів шести шкіл: вибухівки не знайшли. 

Про це повідомляє Харківська міська рада, передає Укрінформ.

«Повідомлення про хибне мінування надійшли сьогодні, 29 листопада, до навчальних закладів у різних районах Харкова. Першою електронного листа відповідного змісту отримала школа №153 Новобаварського району. У наступні п'ять об'єктів у різних районах Харкова – школи № 80, 36, 59, 94 та 78 – інформація надійшла за телефоном», - йдеться у повідомленні.

За даними Департаменту освіти, правоохоронці вже перевірили п'ять шкіл, у шостій - роботи завершуються: жодна з інформацій не підтвердилася.

«Завдяки тому, що адміністративний та викладацький склад шкіл злагоджено відпрацював алгоритм дій для подібних ситуацій, хибні мінування не внесли непотрібну метушню та хаос. Дітей було організовано евакуйовано та після перевірки приміщень повернуто до нормального навчального процесу», - пояснили у департаменті.

Разом з тим, додали у департаменті, подібний прецедент – лакмус того, що цей напрямок роботи є вкрай важливим у життєзабезпеченні такого мегаполісу, як Харків загалом та системи освіти зокрема: «Тому й надалі продовжуємо активно напрацьовувати практичні навички у неординарних ситуаціях», - наголосили в департаменті.

Щодо інших хибних замінувань, то, як повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, 29 листопада о 01:56 до поліції найшло повідомлення про замінування ТРЦ "Космос", що по вулиці вулиці Академіка Павлова. Вдень 28-го листопада до поліції надійшло повідомлення про замінування аеропорту "Харків" та двох літаків. У жодному з двох випадків вибухівки не знайшли.

Фото: Харківська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-