Вибух на Бурштинській ТЕС: уточнили кількість постраждалих, стан одного - критичний

Вибух на Бурштинській ТЕС: уточнили кількість постраждалих, стан одного - критичний

Укрінформ
У Державній службі з надзвичайних ситуацій уточнили, що внаслідок вибуху на Бурштинській ТЕС (Івано-Франківська область) постраждали 4 людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

28 листопада о 22:12 від диспетчера комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної допомоги та медицини катастроф» надійшло повідомлення про вибух на відокремленому підрозділі «Бурштинська ТЕС» акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» в місті Бурштин Івано-Франківського району.

«Як з’ясувалось, на енергоблоці № 7 котельно-турбінного цеху ТЕС через розрив екранної труби діаметром 60 мм на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла. За інформацією начальника зміни подія виникла о 21:31», - ідеться у повідомленні.

За інформацією Центру екстреної медичної допомоги, постраждали 4 людини. Двоє працівників ТЕС госпіталізовані до обласної клінічної лікарні в Івано-Франківську, а двоє працівників Галременерго госпіталізовані до Бурштинської міської лікарні.

Стан одного з потерпілих на Бурштинській ТЕС медики оцінюють як критично тяжкий - у нього опіки 60% поверхні тіла. Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Івано-Франківської обласної клінічної лікарні (ОКЛ) Андрій Яворський.

«Стан двох госпіталізованих людей – важкий і критично важкий. У одного опіки тіла 30%, у другого – 60%», - поінформував Яворський.

За його інформацією, постраждалих госпіталізували учора ввечері. Лікарі постійно здійснюють необхідну обробку шкіри та перев’язки. Чи будуть оперативні втручання, медики визначатимуть з огляду на стан постраждалих.

Станція працює у штатному режимі, на безпеку енергосистеми дана подія не вплинула.

Як повідомляв Укрінформ, спочатку у ДСНС повідомляли, що 28 листопада на Бурштинській ТЕС стався вибух, п’ятеро людей госпіталізовані.

Крім того, вранці 29 листопада на покрівлі цієї ТЕС над котлом виникла пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-