Вибух у Новій Одесі: рятувальники продовжують шукати людей під завалами

Вибух у Новій Одесі: рятувальники продовжують шукати людей під завалами

Фото, відео
Укрінформ
Пошукові роботи на місці вибуху побутового газу у п'ятиповерховому житловому будинку в Новій Одесі на Миколаївщині тривають, до них залучена кінологічна група.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, передає Укрінформ.

"На даний час підрозділами ДСНС з залученням важкої інженерної техніки (2 крани ДСНС) продовжуються роботи з демонтажу зруйнованих елементів конструкцій будинку та пошуку можливих 2 заблокованих осіб із залученням кінологічної групи ДСНС. Освітлення місця проведення рятувальних робіт забезпечено за допомогою освітлювальних щогл та автомобіля зв’язку і освітлення ДСНС", - поінформували у рятувальній службі.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи проводяться безперервно та організовані позмінно (oсобовий склад міняється що пів години). На місці ДСНС розгорнула два намети - пункт обігріву та відпочинку для особового складу і штаб з ліквідації. У наметі Червоного Хреста забезпечують харчування. Нацполіція організувала охорону громадської безпеки, аби не допустити мародерства.

Всього до робіт залучено 211 осіб та 44 одиниці техніки.

За інформацією ДСНС, одна з трьох осіб, вивільнених уранці з-під завалу, госпіталізована з переломом передпліччя, двоє після обстеження від госпіталізації відмовилися.

Повідомляється також, що лише один із мешканців 30 відселених квартир побажав поселитися в готелі, решта тимчасово перебуватимуть у родичів та знайомих.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 27 листопада у м. Нова Одеса в п’ятиповерховому житловому будинку стався вибух, імовірно побутового газу, унаслідок чого повністю зруйновано 4 квартири на 4-му та 5-му поверхах.

В результаті вибуху загинула жінка, тіло якої о 16:46 деблоковано з-під завалу. З пошкодженого під'їзду евакуювали 50 людей.

На місці працює штаб з ліквідації наслідків події та оперативна група ГУ ДСНС в Миколаївській області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вибуху у п`ятиповерховому житловому будинку в Новій Одесі Миколаївської області. Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-