Смертельна ДТП під Харковом: водій фури, що розчавила таксі, був п’яним

Смертельна ДТП під Харковом: водій фури, що розчавила таксі, був п’яним

Укрінформ
Водій вантажівки, один із учасників масштабної ДТП на кільцевій дорозі Харкова, в якій загинули троє людей і п’ятеро постраждали, перебував у стані сп’яніння.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Харківщини, передає Укрінформ.

«Попередньо встановлено, що водій MAN керував транспортним засобом у стані сп’яніння. Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру у скоєнні злочину», - йдеться у повідомленні.

Як розповів т.в.о. начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, внаслідок ДТП 49-річний водій таксі та двоє його пасажирів – 49-річна жінка і трирічна дівчинка загинули на місці пригоди.

Водії Chevrolet і Suzuki з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні. Також травми отримав 51-річний пасажир Chevrolet. Йому надали медичну допомогу на місці.

41-річний водій вантажівки MAN з напівпричепом теж отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні. Після надання медичної допомоги його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомлялося, 25 листопада близько 17:30 в районі перехрестя кільцевої дороги та вул. Салтівське шосе відбулось зіткнення автомобіля Chevrolet Nubira, який рухався зі сторони м. Вовчанськ у напрямку Харкова та перетинав вказане перехрестя на зелений сигнал світлофора, з автомобілем MAN з напівпричепом, який рухався по кільцевій дорозі зі сторони с. Затишшя у напрямку автодороги Харків - Липці та перетинав перехрестя на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення транспортних засобів автомобіль MAN перекинувся на лівий борт на зустрічну смугу руху на автомобіль таксі Renault Logan. Крім того, напівпричеп сконтактував з автомобілем Suzuki СХ-4, який в цей час також знаходився на зустрічній смузі руху.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-