Експоліціянт збував інформацію з баз правоохоронних органів

Експоліціянт збував інформацію з баз правоохоронних органів

Укрінформ
Правоохоронці викрили колишнього поліціянта з Полтавщини, який збував інформацію з обмеженим доступом із закритих державних баз даних.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Колишній поліцейський у змові із невстановленими наразі особами організував схему незаконного збору та збуту інформації про громадян з обмеженим доступом, яка міститься у базах даних правоохоронних та інших державних органів, банківських організацій і операторів мобільного зв’язку”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний займався пошуком клієнтів, розміщуючи оголошення в телеграм-каналах, а також домовлявся про спосіб оплати.

У ході досудового розслідування правоохоронці задокументували продаж інформації стосовно двох громадян України з баз «АРМОР», «РАЦС» та «ІТС ГАРТ». Також експоліціянт збирався продати інформацію, що містить банківську таємницю.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які причетні до злочину.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники Управління СБУ в Одеській області викрили корупційну схему в одному з райуправлінь Нацполіції, учасники якої змінювати процесуальний статус квартир і дозволяли власникам продавати «проблемне» житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-