В аптеках Рівного стартував проєкт з вакцинації від грипу

В аптеках Рівного стартував проєкт з вакцинації від грипу

Укрінформ
Пілотний проєкт з вакцинації від грипу розпочався 24 листопада у рівненських аптеках.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі обласного Центру здоров’я.

«Відсьогодні кожен має можливість прийти в аптеку, придбати вакцину та одразу ж зробити щеплення, що значно спрощує доступ до вакцинації. Проєкт покликаний спростити доступ рівнян до щеплень від сезонного грипу. В умовах пандемії коронавірусу такий підхід до вакцинації, який вже апробований за кордоном та запроваджується у Києві, дуже важливий», - повідомили у пресслужбі.

Там додали, що вакцинацію від грипу може пройти особа віком від 18 років. Вакцину можна придбати безпосередньо в аптечному закладі, середня її вартість - до 300 грн.

Читайте також: Україна отримала 30 тисяч доз вакцини проти грипу для медиків

Перед щепленням медичний працівник проводить стандартний огляд, а після щеплення видає довідку, де вказано якою саме вакциною було проведено імунізацію. Серію й номер вакцини внесуть до спеціальної форми. Лікар поставить свій підпис, усі ці дані вносять до єдиної електронної системи.

За даними обласного лабораторного центру, торік щеплення проти грипу на Рівненщині не дійшло навіть 1%. Загалом у 2020-му в області вакцинувалося понад 6,5 тис. людей, у 2019-му це було трохи більше 5-ти тисяч.

Читайте також: Українців вакцинуватимуть проти грипу в аптеках – пілотний проєкт МОЗ

Як повідомляло агентство, в Україні в листопаді у Києві стартував проєкт із вакцинації проти грипу в аптеках. Він покликаний спростити доступ українців до щеплень від сезонного грипу та продемонструвати, що Україна готова до впровадження передових світових практик у сфері охорони здоров’я.

За інформацією Центру громадського здоров’я, з початку епідемічного сезону (40-й тиждень року) від грипу вакциновано майже 15 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-