Суд залишив антивакцинатора Стахіва під вартою

Суд залишив антивакцинатора Стахіва під вартою

Укрінформ
Апеляційний суд Львова не задовольнив клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу антивакцинатору Остапу Стахіву, якого обвинувачують у замаху на повалення конституційного ладу в Україні.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, 24 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таким чином, Стахів до 16 січня 2022 року залишатиметься в СІЗО.

«Рішення апеляційного суду не оскаржується… Якщо Стахів потребуватиме лікаря в СІЗО, йому забезпечать медичну допомогу», - зазначив прокурор Григорій Зенін.

Адвокат спочатку просив для підзахисного Стахіва домашній арешт, а на засіданні суду заявив вимогу скасувати запобіжний захід.

Стахів у залі суду заявив, що він має проблеми з серцем і потребує медичної допомоги, його утримують в неналежних умовах, і якщо його залишать в СІЗО, то він з п’ятниці оголосить голодування.

Під будівлю Львівського апеляційного суду, як і під час попередніх судових засідань у справі Стахіва, прийшли його прихильники, які вимагали: «Волю Остапу». За кілька метрів від них біля суду кілька десятків представників Національного корпусу висували свої вимоги - посадити активіста за грати.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід Стахіву у вигляді утримання під вартою 60 днів з правом внесення застави в розмірі 998 800 гривень. Після оголошення запобіжного заходу Стахів заявив, що протягом п’яти днів його адвокат подасть апеляцію, а заставу він вносити не збирається, оскільки не визнає своєї вини.

СБУ 16 листопада заявила, що заблокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. Після обшуків у будинку Стахіва правоохоронцям вдалося з’ясувати, що дії угруповування координували та фінансували російські куратори. За цими фактами лідеру антивакцинаторів та ще одному фігуранту провадження, громадянину Росії, повідомили про підозру в скоєнні злочину за ст. 109 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-