На Закарпатті ДБР проводить обшуки на одній із прикордонних ділянок

На Закарпатті ДБР проводить обшуки на одній із прикордонних ділянок

Укрінформ
На Закарпатті Державне бюро розслідувань проводить обшуки на одній із прикордонних ділянок, де посадові особи Держприкордонслужби організували незаконний видобуток і продаж піщано-гравійної суміші.

Про це на пресконференції в Ужгороді повідомив директор теруправління ДБР у Львові Руслан Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Саме зараз проводяться обшуки на одній з ділянок державного кордону на території Закарпатської області. Посадові особи Держприкордонслужби, зокрема Мукачівського прикордонного загону, в змові з фізичними особами-підприємцями організували незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на узбережжі річки Тиса і надалі реалізують за грошові кошти населенню і підприємствам", - зазначив Ляшко.

Він наголосив, що в 50-метровій зоні державного кордону взагалі заборонено здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність. Згідно з дозволами, які є в підприємців, видобута піщано-гравійна суміш повинна використовуватися для берегоукріплення і укріплення русла Тиси. Натомість підприємці за незаконного сприяння прикордонників налагодили продаж корисних копалин загальнодержавного значення.

За наявною інформацією, ця незаконна діяльність здійснюється роками, що викликає питання до правоохоронних і контролюючих органів.

За словами директора ТУ ДБР, наразі встановлюється коло осіб, яким продавали незаконно видобуте.

Додаткову інформацію він пообіцяв надати після закінчення слідчих дій.

Теруправління ДБР у Львові поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-