На Волині знайшли камінь бурштину вагою майже 2 кілограми

На Волині знайшли камінь бурштину вагою майже 2 кілограми

Фото
Укрінформ
На Волині працівники комунального підприємства, яке займається легальним видобутком бурштину, викопали на Маневиччині брилу "сонячного каменю" вагою майже в 2 кг.

Наразі це найбільший камінь, видобутий КП за рік роботи, передає Укрінформ із посиланням на Суспільне.

"Шматок бурштину... знайшли 15 листопада на Волині, на Маневиччині. Загалом знахідка заважила б понад два кілограми, проте від каменя відламалися два шматки, тож нині "материнський" шматок буквально на пару грамів не дотягує до двох кілограмів та важить 1 кілограм 928 грамів", - йдеться у повідомленні.

За словами директора КП "Волиньприродресурс" Анатолія Капустюка, перед цим найбільшою знахідкою підприємства був бурштиновий камінь вагою 1,3 кг.

Капустюк зазначив, що на аукціон цей бурштин не виставлятимуть, для його продажу треба влаштовувати ексклюзивні аукціони. Досі на Волині не продали жодного каменя, який важить понад 500 г.

КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради створене у 2016 р. і наразі є найбільшим підприємством, створеним для видобування бурштину (загальна ліцензійна площа 51 524,7 га), торфу (6327,2 га) та комплексних мідних руд (3140 га). Площі видобутку корисних копалин розташовані на території Камінь-Каширського, Луцького та Ковельського районів Волинської області.

26 листопада в Луцьку відбудеться сьомий аукціон з продажу легально видобутого бурштину.

 КП "Волиньприродресурс"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-