Суд переніс розгляд справи Кернеса на 20 грудня

Суд переніс розгляд справи Кернеса на 20 грудня

Укрінформ
Київський райсуд у Полтаві відклав на місяць розгляд справи ексмера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких обвинувачують у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат родини Кернеса Олександр Гунченко.

"На засіданні 22 листопада продовжився допит двох свідків, які з'явилися до суду із 19, викликаних повісткою", - зазначив адвокат, заявивши, що ці двоє свідків «не підтвердили обвинувачення щодо Кернеса та його охоронців, бо, за їх словами, не бачили та не чули, щоб вони скоювали будь-які протиправні дії".

За словами Гунченка, чергове засідання суду призначено на 20 грудня на 10:00.

"Такий термін, на думку прокурора, потрібен, щоб знов викликати усіх свідків повістками. Це може призвести до затягування процесу, який продовжується сьомий рік", - додав Гунченко.

За його словами, судове засідання, як завжди, планується в режимі онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, після смерті Харківського міського голови Кернеса його родина виступила проти закриття справи і вимагає виправдального вироку.

29 січня у Київському райсуді Полтави відбулося підготовче засідання у справі Кернеса та двох його охоронців, на якому суд задовольнив клопотання родини Кернеса щодо продовження суду після смерті підозрюваного.

Кернес помер 17 грудня 2020 року у берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень COVID-19.

У Харкові 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану. Того ж дня депутат Харківської облради ("Батьківщина") Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області заявив, що інформація про викрадення активістів не підтвердилася.

У березні 2015 року Кернесу та його охоронцям оголосили підозру у незаконному позбавленні волі, катуванні та в погрозі вбивством. Їм загрожувало до 15 років ув'язнення.

Кернес та його охоронці не вважали себе винними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-