Запоріжжя планує взяти €9 мільйонів кредиту в IFC на оновлення дорожньої техніки

Запоріжжя планує взяти €9 мільйонів кредиту в IFC на оновлення дорожньої техніки

Фото
Укрінформ
Міжнародна інвестиційна компанія IFC виділить Запоріжжю близько 9 млн євро (близько 285 млн грн) на оновлення парку комунального підприємства "Експлуатаційне лінійне управління автомобільних доріг".

Про це сьогодні під час виїзної наради повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає кореспондент Укрінформу.

“Техніка КП “Елуад” зношена і її потрібно оновлювати. Наразі ми працюємо з Міжнародною фінансовою організацією IFC. Ми плануємо укласти договір на купівлю техніки для "Елуад". Вже в 2022 році ми зможемо купити 30 одиниць техніки. Якщо цього не зробити, то зупиниться вся інфраструктура міста”, - сказав Куртєв.

Загалом у парку КП “Елуад” налічується 118 одиниць техніки, з яких 65 – потребують заміни.

IFC виділить Запоріжжю близько 9 млн євро кредиту на оновлення дорожньої техніки / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

“Фізична і моральна зношеність – це десь від 15 років, у нас є машини, яким понад 40 років. Ми пропрацювали з містом і дали пропозиції за програмою IFC з закупівлі нової техніки. Потрібно 285 млн гривень (близько 9 млн євро). Ми узгодили всі питання з консультантами міжнародної організації. Наша пропозиція зараз перекладається англійською, і ми віддаємо її для отримання кредиту. Потім місто проводитиме торги на закупівлю техніки”, - сказав керівник КП “Елуад” Дмитро Пархоменко.

Техніку планують оновити протягом 2022 – 2023 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-