ДТП з Infiniti у Харкові: підозрюваний підліток визнав провину – адвокати

ДТП з Infiniti у Харкові: підозрюваний підліток визнав провину – адвокати

Укрінформ
Підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові 16-річний Микола Харківський на допиті визнав провину у вчиненні злочину.

Про це повідомляє у Фейсбуці юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси сторони потерпілих у цій справі, передає Укрінформ.

"Сьогодні під час допиту у слідчого 16-річний підозрюваний Микола Харківський визнав свою вину у вчиненні злочину", - йдеться у дописі.

Як зазначають юристи, у справі є й інші підтвердження, що за кермом автомобіля Infinity був саме Харківський. Зокрема, це висновки молекулярно-генетичних експертиз (сліди крові та клітин, виявлених на подушках безпеки водія з руля та водійського сидіння, змивах з водійських дверей та сидіння, збігаються з біологічними зразками Харківського), записи камер відеоспостереження та особисті відеозаписи очевидців події.

Крім того, двоє потерпілих, що перебували у салоні Infinity в момент ДТП, підтвердили на допиті, що автомобілем керував саме цей юнак.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 26 жовтня на проспекті Гагаріна у Харкові автомобіль Infiniti на швидкості понад 100 км/год проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався у Chevrolet, 58-річний водій якого загинув на місці. Тяжко постраждали і пасажири Infiniti - двоє 19-річних хлопців та 16-річна дівчина.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які ним керують) із санкцією до 8 років позбавлення волі.

28 жовтня суд обрав запобіжний захід для водія Infiniti, 16-річного Миколи Харківського, у вигляді арешту без права на заставу на 2 місяці досудового слідства.

9 листопада Харківський відмовився здати кров на аналіз попри рішення суду про примусовий відбір зразків крові.

З'ясувалося також, що підліток має непогашену судимість за стрілянину в супермеркеті, внаслідок якої постраждала жінка.

18 листопада стало відомо про відкриття справи стосовно батьків Миколи Харківського за ст. 287 (дозвіл керувати транспортними засобами людям, які не мають права керувати) та ст. 166 (невиконання батьківських обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-