У Харкові порушили справу щодо батьків 16-річного водія Infinity

У Харкові порушили справу щодо батьків 16-річного водія Infinity

Укрінформ
У Харкові відкрито провадження за двома статтями щодо батьків 16-річного водія Infinity Миколи Харківського, якого звинувачують у смертельній ДТП, що спричинила смерть людини та травмування ще трьох.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Кримінальне провадження щодо батьків 16-річного водія Infinity відкрито за двома статтями: ст. 287 Кримінального кодексу України - за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, і за ст. 166 — невиконання батьківських обов'язків, що потягло тяжкі наслідки", - повідомив Чубенко.

За його словами, ст. 287 має санкцію від штрафу до 5 років позбавлення волі. Водночас ст. 166 - обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

"Про підозру батькам 16-річного водія ще не повідомляли", - додав Чубенко.

Розслідування щодо ролі батьків у злочині, що призвів до загибелі людини та травмуванні людей, вимагає сторона потерпілих, включаючи адвоката.

Як повідомляв Укрінформ, 16-річному водію Infiniti через непогашену судимість може загрожувати за смертельне ДТП понад 8 років. Хлопець вже притягався до кримінальної відповідальності за стрілянину у супермаркеті, і строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин.

9 листопада у Харківського не змогли взяти кров на аналіз через його відмову.

28 жовтня Київський райсуд Харкова обрав підозрюваному арешт без права на заставу як міру запобіжного заходу на два місяці.  

26 жовтня автомобіль Infiniti на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської зі швидкістю 170 км/год на червоний сигнал світлофору врізався у Chevrolet. В результаті 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, також тяжко постраждали три пасажири Infiniti - двоє 19-річних чоловіків та 16-річна дівчина. 

На суді захист 16-річного підлітка просив для нього цілодобовий домашній арешт та посилався на те, що той через травму голови "нічого не пам"ятає".

За даними прокуратури, заяву про начебто викрадення цього автомобіля зробив сам підліток під час перебування у лікарні, куди його та ще 3-х постраждалих доставили з місця ДТП, скориставшись телефоном в туалеті лікарні. Він також спробував втекти з лікарні, але поліція його зупинила.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-