Стрілянину в харківському метро розслідують як хуліганство

Стрілянину в харківському метро розслідують як хуліганство

Укрінформ
У Харкові поліція змінила кваліфікацію у справі за фактом стрілянини в метрополітені на хуліганство з використанням зброї.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник.

"Зараз кримінальне провадження розслідують за ч. 4 ст. 296 (хуліганство з використанням зброї) Кримінального кодексу України з санкцією позбавлення волі від трьох до семи років", - зазначила Баранник.

За її словами, раніше провадження відкрили за ч. 1 ст. 296 ККУ (хуліганство), що передбачає штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада о 23:03 у вагоні метро, який прямував у бік станції «Метробудівників», виник конфлікт. Невідомий зробив молодикам зауваження за неправильне носіння маски. Ті відреагували агресивно. Конфлікт продовжився на платформі станції метро «Держпром». Молодь почала штовхати чоловіка та бити його. У відповідь чоловік дістав травматичний пістолет і зробив кілька пострілів. Поліцейські затримали біля метро 44-річного мешканця Харкова, який мав при собі травматичний пістолет. Він виявився експравоохоронцем і пояснив свої дії самообороною.

Постраждалий - молодик у віці 23 роки - звернувся по медичну допомогу через поранення стопи, але від госпіталізації відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-