У природному парку на Рівненщині площа згарищ сягнула 280 гектарів

У природному парку на Рівненщині площа згарищ сягнула 280 гектарів

Укрінформ
Пожежа у Нобельському національному природному парку на Рівненщині завдала шкоди майже на 300 тис. грн, а площа згарищ становить 280 га.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Встановлено, що в межах Нобельського національного природного парку на території Локницької сільської ради Вараського району між селами Млини, Омит та Ніговищі відбулось випалювання сухої водно-болотної рослинності. Загальна площа згарищ становить 280 га. Осіб, які здійснили дане правопорушення не встановлено», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що за попередніми підрахунками, через випалювання сухої водно-болотної рослинності парку завдано шкоди на 275 тис. грн.

Зібрані матеріали державні інспектори з охорони довкілля Поліського округу передали поліції.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року в екосистемах України зафіксовано понад 24 тис. пожеж на площі майже 20 тис. га.

Нобельський національний природний парк лежить на території Зарічненського району Рівненської області. Створений задля збереження, відтворення та ефективного використання типових і унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Площа парку – майже 25 320 га.

Фото: facebook.com/dei.zt.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-