Для реалізації стратегії розвитку Донеччини й Луганщини створять окремий орган - Верещук

Для реалізації стратегії розвитку Донеччини й Луганщини створять окремий орган - Верещук

Укрінформ
Наступного року буде створено орган для реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

Віцепрем'єр наголосила, що, попри зміну голови Мінреінтеграції, реалізація Стратегії триватиме.

"Ми вже зустрілися з британцями та провели кілька раундів зустрічей з усіма донорами. І ми розуміємо, куди рухатися. Вже до держбюджету на 2022 рік закладено гроші, наприклад, на створення органу управління, який розміщуватиметься на Донеччині, і займатиметься розвитком територій, як це і закладено у Стратегії", - розповіла Верещук.

За її словами, будуть посилюватися ті напрямки, які стосуються виконання Стратегії економічного розвитку.

"У нас вже є розуміння, бачення та необхідні інструменти, щоб продовжити роботу з реалізації цієї Стратегії", - додала віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Кабінет Міністрів схвалив проєкт розпорядження про затвердження Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.  

Документ передбачає імплементацію завдань та заходів за ключовими напрямами: удосконалення інституційно-фінансових інструментів та регуляторної політики, розвиток реального сектора економіки, індустріалізація та інновації, розбудова критичної інфраструктури та логістики, а також формування регіонального ринку праці та налагодження комунікацій.

Фото: Всеукраїнський Форум Україна 30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-