Верещук анонсувала відкриття Дія Центру на Донеччині

Верещук анонсувала відкриття Дія Центру на Донеччині

Фото, відео
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розраховує на те, що найближчим часом вдасться відкрити у Донецькій області Дія Центр, який надаватиме адміністративні послуги громадянам.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу Мінреінтеграції, про це представниця уряду сказала на відкритті такого центру у Станиці Луганській (Луганська область). 

«Відкриття цього центру - важливий інструмент для наших громадян, які проживають у Луганській та Донецькій областях. Відтепер буде єдине комплексне вікно, куди можна буде прийти й отримати послуги швидко, комфортно, а головне в одному місці. Це допоможе нашим людям зберегти десятки тисяч годин свого життя, не простоюючи їх в довжелезних чергах. Знаю, що проєкт передбачає будівництво й інших таких центрів і я сподіваюся, що ми теж невдовзі побуваємо на його відкритті й в Донецькій області», - сказала Верещук.

Вона додала, що такі кроки, які спрощують бюрократичні процедури для мешканців Донецької та Луганської областей, є тією «м’якою силою», яка повинна забезпечити зручність, комфорт та безпеку для наших людей.

Дія Центр — це простір із комплексом усіх необхідних послуг для громадян, зручним сервісом та додатковими можливостями для українців. Центр в Станиці Луганський пропонує громадянам 260 різних адміністративних послуг. Окрім цього українці зможуть отримати консультації щодо онлайн-послуг та бізнесу (Дія.Бізнес). Приміщення центрів інклюзивні, мають коворкінг-зону та конференц-залу.

Передбачені також простори для самообслуговування, де українці можуть скористатися порталом "Дія". Тут адміністратори центру навчать користуватися порталом, допоможуть та підкажуть як отримати онлайн потрібну послугу. В результаті це дозволить громадянам надалі отримувати послуги самостійно.

У заході взяли участь Посол ЄС в Україні Матті Маасікас, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, заступник міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай та керівник Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Щастинського району Альберт Зінченко.

Як повідомлялося, в Мінреінтеграції ведеться активна робота щодо переведення усіх державних послуг для мешканців ТОТ в онлайн-формат. Так, у травні 2021 року запроваджено цифровий продукт єМалятко, завдяки якому батьки немовлят, які народилися на ТОТ, отримали можливість швидко та зручно на порталі "Дія" оформити свідоцтво про народження. Також на порталі "Дія" ВПО можуть подавати заявку про намір отримати пільговий іпотечний кредит. Крім того, 3 листопада 2021 року уряд ухвалив рішення, яке дозволить ВПО подати заяву на грошову допомогу онлайн.

Фото: Олексій Ковальов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-