Прокуратура вимагатиме збільшити заставу для водія, який збив двох дітей на «зебрі» в Харкові

Прокуратура вимагатиме збільшити заставу для водія, який збив двох дітей на «зебрі» в Харкові

Укрінформ
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Ухвалою слідчого судді Київського районного суду Харкова від 12 листопада 2021 року щодо 34-річного водія Toyota Land Cruiser обрано запобіжний захід на час слідства у вигляді тримання під вартою з правом на внесення застави у розмірі 340 500 грн. Ми категорично не погоджуємося з таким рішенням та оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції у зв‘язку з неспіврозмірністю призначеної застави із вчиненим кримінальним правопорушенням", - зазначив Чубенко.

За його словами, прокурор просив якщо й визначати заставу, то щоб це була сума у 10 мільйонів гривень, тому що особа перебувала за кермом в стані наркотичного сп‘яніння на дорогому автомобілі, і під час вчинення ДТП була на випробувальному терміні за крадіжку.

"Підозрюваний не співпрацює зі слідством, у судовому засіданні відмовився надавати показання, посилаючись на статтю 63 Конституції України, яка дає право не свідчити проти себе", - додав речник.

Він додав, що апеляційну скаргу подаватимуть наступного тижня. "Автоматична система розподілить її в залежності від черги на суддів. На призначення судового засідання ми не впливаємо", - додав Чубенко.

Як повідомляв Укрінформ, 12 листопада водію Toyota оголосили підозру у порушенні ПДР людиною, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння. Експертиза підтвердила наркотичне сп'яніння водія Toyota Land Cruiser: у сечі 34-річного чоловіка знайшли метадон.

11 листопада автомобіль Toyota Land Cruiser збив на пішохідному переходу двох 13-річних дітей, які рухалися по регульованому пішохідному переходу на зелений для них сигнал світлофора. У лікарні швидкої допомоги стан дітей оцінили як середньої тяжкості.

Фото: hk.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-