Житомирводоканал знову скидає неочищені стоки в річку Кам’янку

Житомирводоканал знову скидає неочищені стоки в річку Кам’янку

Укрінформ
Комунальне підприємство «Житомирводоканал» продовжує скидати неочищені стоки в річку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Вже вкотре з КНС (каналізаційна насосна станція – ред.) КП «Житомирводоканал» по вул. Чуднівській в м. Житомир неочищені стоки потрапляють до річки Кам’янка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища зафіксували подію та взяли проби води для лабораторних досліджень.

В екоінспекції додають, що скиди, що потрапляють у річку Кам’янку, мають сіро-коричневий колір, а це свідчить про наявність в ньому великої концентрації забруднюючих речовин.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня в річку Тетерів через аварію на колекторі насосної станції потрапило 7 тисяч кубометрів неочищених стічних вод. Фахівці зафіксували у водоймі масову загибель риби та взяли для досліджень проби води.

Згодом підприємство знову кілька разів скидало в річку Тетерів неочищені стічні води.

Загалом у період аварійної ситуації на підприємстві довкіллю були завдані збитки на загальну суму понад 30 млн грн, зокрема 20,2 млн грн унаслідок скиду неочищених стічних вод, майже 9 млн грн через загибель водних живих ресурсів та близько 900 тис. грн унаслідок забруднення земельних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-