Смертельна ДТП у Харкові: знайшли п’ятьох нових свідків, призначили 13 експертиз

Смертельна ДТП у Харкові: знайшли п’ятьох нових свідків, призначили 13 експертиз

Укрінформ
У Харкові у справі щодо смертельної ДТП, яка сталася 26 жовтня за участі 16-річного водія Infiniti, призначено 13 експертиз та знайдено ще 5 очевидців події.

Про це повідомляє у Фейсбуці адвокат Масі Найєм, передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні в справі призначено вже 13 експертиз. Ряд інших експертиз ще заплановані та, відповідно до методики розслідування, можуть бути проведені лише після отримання результатів інших слідчих дій", - зазначив адвокат.

За його словами, найближчим часом планується проведення огляду автомобілів з експертами, що в подальшому дозволить провести технічну експертизу. Вона є основою для встановлення обставин події в справах про ДТП.

"Допитано більше 9 свідків. Наші адвокати шляхом направлення своїх запитів та дослідження на адресу ЗМІ знайшли контакти ще 5-х очевидців події", - додав Найєм.

Усі контакти, зазначив адвокат, передали слідчому для організації допитів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня близько 20:40 шістнадцятирічний водій на швидкості понад 170 км/год намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина - були доставлені до лікарні.

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права застави 16-річного водія Infinitі. Його адвокат Інна Данилова, яка просила відпустити хлопця під домашній арешт, сказала, що підзахисний нічого не пам'ятає, окрім удару.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 з санкцією до 8 років позбавлення волі.

За даними прокуратури, водію можуть продовжити термін ув'язнення, оскільки влітку 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка. Строк умовного покарання ще не минув, тому за попередній злочин йому можуть додати ще 2 роки. Максимальне покарання може становити 10 років за ґратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-