Децентралізація дозволяє Житомиру реалізувати великі інфраструктурні проєкти – мер

Децентралізація дозволяє Житомиру реалізувати великі інфраструктурні проєкти – мер

Укрінформ
Реформа децентралізації дала можливість Житомиру реалізувати великі інфраструктурні проєкти за підтримки Європейського Союзу.

На цьому наголосив міський голова Житомира Сергій Сухомлин під час VI форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», передає кореспондент Укрінформу.

«Продовження реформи децентралізації дуже потрібне Україні і ми розуміємо, що це складний процес. Його треба нам разом із парламентом завершити. Реформа децентралізації, перш за все, дала нам можливості. Це дійсно підтверджується у роботі з великими інфраструктурними проєктам, які ми реалізуємо разом із Європейським Союзом, що дуже потрібні місту», - зазначив Сухомлин.

За його словами, реформі децентралізації потрібні функції контролю, передбачені інститутом префектів.

«Дуже часто виникає ситуація, коли ми бачимо, що політичні сили намагаються за рахунок місцевого самоврядування розхитати ситуацію в Україні, і місцеві ради іноді голосують за такі рішення, які розхитують ситуацію в Україні, і не відносяться до повноважень місцевої влади. З точки префектів контроль має бути саме за такими рішеннями, і я повністю підтримую, що місцевому самоврядуванню потрібен контроль», - додав Сухомлин.

Міський голова зауважив, що наразі потрібно дочекатися, коли Верховна Рада прийме необхідні закони і зміни до Конституції, аби процес децентралізації тривав і в подальшому.

Як повідомлялося, VI форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» проходить 11-12 листопада у змішаному форматі, і близько 50 спікерів і спікерок долучаться до заходу у двох студіях – Київська (м. Київ) та Східна (м. Краматорськ) – та онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-