На Тернопільщині 2022-й проголосили Роком Соломії Крушельницької

На Тернопільщині 2022-й проголосили Роком Соломії Крушельницької

Укрінформ
У Тернопільській області 2022-й проголосили Роком всесвітньовідомої оперної співачки Соломії Крушельницької.

Таке рішення прийняла сьогодні сесія обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою забезпечення належного вшанування пам’яті видатної української оперної співачки та актриси, уродженки Тернопільщини Соломії Крушельницької, та з нагоди відзначення у 2022-му році 150-річчя від дня її народження, обласна рада вирішила проголосити 2022-й у Тернопільській області Роком Соломії Крушельницької», - йдеться у рішенні сесії.

Також у документі зазначається, що в проєкті обласного бюджету на наступний рік передбачено виділити необхідні кошти на фінансування виготовлення документальної стрічки про життєвий шлях видатної української оперної співачки та актриси.

Читайте також: Ткаченко взяв участь у відкритті сесії генеральної конференції ЮНЕСКО

Соломія Крушельницька народилася 23 вересня 1872 року на Тернопільщині. Після закінчення консерваторії вирішила їхати до Італії, де її вчителями стали знамениті Фауста Креспі і професор Конті. У другій половині 1890-х років розпочалися тріумфальні виступи Крушельницької на сценах світових театрів. У грудні 1895 року відбувся її дебют на італійській сцені у місті Кремона. У репертуарі Крушельницької завжди були твори як ліричного, так і драматичного характеру.

16 листопада 1952 року серце всесвітньовідомої співачки перестало битися. Вона похована у Львові на Личаківському цвинтарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-