На Буковині цієї осені висадили мільйон дерев

На Буковині цієї осені висадили мільйон дерев

Укрінформ
У Чернівецькій області в рамках ініціативи Президента України "Зелена країна" висадили перший мільйон дерев.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"Починаючи з 1 жовтня нинішнього року, зі старту акції Держлісагентства "Створюємо ліси разом" у Чернівецькій області вже висаджено 1 мільйон 35 тисяч нових дерев. З них 697 тисяч листяних порід та 336 – хвойних. Загалом вже створено 162 гектари зелених насаджень. Таким чином втілюють у життя ініціативу Президента "Зелена країна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на високогір’ї фахівці вже завершили всі заплановані роботи. У центральній частині та на сході області ще створюють нові ліси та сквери.

Створення нових лісів триває. Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що долучитися до громадської акції "Створюємо ліси разом" може кожен охочий. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації або звернутися до найближчого лісгоспу.

Читайте також: «Зелена країна»: на Черкащині висадили майже 12 тисяч саджанців дуба

Як повідомляло агентство, у червні розпочався екологічний проєкт "Зелена країна", в рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-